当前在线人数16278
[合集] can not run ASP by IIS 5.1 in W - 未名空间精华区
首页 - 版面精华区 - 电脑网络精华区 - 窗口里的风景版精华区 - 精华区文章阅读 首页
未名交友
[更多]
[更多]
[合集] can not run ASP by IIS 5.1 in W

发信人: les (Walk the walk, talk the talk), 信区: DotNet
标  题: [合集] can not run ASP by IIS 5.1 in WIN XP (转载)
发信站: BBS 未名空间站 (Sat May 26 22:38:41 2007), 站内

☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Mon Mar 12 12:08:29 2007) 提到:

发信人: isup (No), 信区: Windows
标  题: can not run ASP by IIS 5.1 in WIN XP
发信站: BBS 未名空间站 (Mon Mar 12 01:56:00 2007)

HTML page is Ok, but APS page does not work.

re-install IIS5.1 several times, no help.

Anyone knows it?



☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 13:11:06 2007) 提到:

asp or aspx?
If aspx,run aspnet_regiis.exe -i
otherwise map asp extension manualy.
【 在 isup (No) 的大作中提到: 】
: 发信人: isup (No), 信区: Windows
: 标  题: can not run ASP by IIS 5.1 in WIN XP
: 发信站: BBS 未名空间站 (Mon Mar 12 01:56:00 2007)
: HTML page is Ok, but APS page does not work.
: re-install IIS5.1 several times, no help.
: Anyone knows it?





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Mon Mar 12 14:18:25 2007) 提到:

I google it, but it seems for IIS 6.0 and ASP.NET.

It is ASP problem for me. Should I follow the same procedure as below?



When ASP.NET is installed through the Add or Remove Programs item in Control
Panel, or the Configure Your Server wizard, ASP.NET is enabled in the Web
Service Extensions by default. However, if it is installed through Microsoft
Visual Studio .NET, Windows Update, or the .NET Framework redistributable
package (Dotnetfx.exe), ASP.NET is disabled by default.

To manage items in the Web Service Extensions folder
1.
Open IIS Manager, expand local computer, and then click the Web Service
Extensions folder.

2.
Click the Extended tab, and then click the Web Service Extension item you
want to configure.

3.
Click the Allow or Prohibit button to enable or disable the item.

4.
Click the Add a new Web service extension link to add a new item to the
console.




☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 15:02:54 2007) 提到:

No.
Open IIS Manager,expand local computer, click on your website,right click,
choose property,click "Home Directory",click configuration,if asp mapping is
not correctly set, map it to C:\WINDOWS\system32\inetsrv\asp.dll.

Make sure you don't have any isapi filter that block the asp extension like
urlscan
【 在 isup (No) 的大作中提到: 】
: I google it, but it seems for IIS 6.0 and ASP.NET.
: It is ASP problem for me. Should I follow the same procedure as below?
: When ASP.NET is installed through the Add or Remove Programs item in
Control
:  Panel, or the Configure Your Server wizard, ASP.NET is enabled in the Web
: Service Extensions by default. However, if it is installed through
Microsoft
:  Visual Studio .NET, Windows Update, or the .NET Framework redistributable
: package (Dotnetfx.exe), ASP.NET is disabled by default.
: To manage items in the Web Service Extensions folder
: 1.
:  Open IIS Manager, expand local computer, and then click the Web Service
: ...................





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 15:17:26 2007) 提到:


【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: asp or aspx?
: If aspx,run aspnet_regiis.exe -i

did so, but it didn't help

: otherwise map asp extension manualy.





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 15:20:19 2007) 提到:

shall i start or stop anything before doing this ?

【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: did so, but it didn't help





☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 15:31:00 2007) 提到:

try restart www service.
Check if you have any isapi filter installed that would block the asp file.
Check what your iis log said.
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: shall i start or stop anything before doing this ?





☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 15:34:02 2007) 提到:

Wait a minute, you said it's asp problem but not aspx,right?
You don't need to run aspnet_regiis.exe if it's asp problem but it doesn't
hurt.
You need to manually add the mapping for asp
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: asp or aspx?
: If aspx,run aspnet_regiis.exe -i

did so, but it didn't help





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 15:38:40 2007) 提到:

it IS aspx
【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: Wait a minute, you said it's asp problem but not aspx,right?
: You don't need to run aspnet_regiis.exe if it's asp problem but it doesn't
: hurt.
: You need to manually add the mapping for asp
: did so, but it didn't help





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 15:40:51 2007) 提到:

yeah, a fpexedll.dll
【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: try restart www service.
: Check if you have any isapi filter installed that would block the asp file.
: Check what your iis log said.





☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 15:42:49 2007) 提到:

ft.
So what is your mapping for aspx extension in IIS?
What .net frameworks do you have on your server?
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: it IS aspx





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 15:55:07 2007) 提到:


【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: ft.
: So what is your mapping for aspx extension in IIS?

this ?
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_isapi.dll

: What .net frameworks do you have on your server?
ASP.NET 2.0.50727




☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 15:58:16 2007) 提到:

Looks good.
What did your iis log say.
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: this ?
: C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_isapi.dll
: ASP.NET 2.0.50727





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Mon Mar 12 16:24:19 2007) 提到:

You have 2 customers here. I have problem for ASP, Oldmanc has problem for
ASPX.

I will try what you said tonight. Thanks!

【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: Wait a minute, you said it's asp problem but not aspx,right?
: You don't need to run aspnet_regiis.exe if it's asp problem but it doesn't
: hurt.
: You need to manually add the mapping for asp
: did so, but it didn't help





☆─────────────────────────────────────☆
  cogt (苦荆茶) 于 (Mon Mar 12 16:33:40 2007) 提到:

it's easier to do it via sharing your desktop... It must be some simple
thing
you have ignored.
【 在 isup (No) 的大作中提到: 】
: You have 2 customers here. I have problem for ASP, Oldmanc has problem for
: ASPX.
: I will try what you said tonight. Thanks!





☆─────────────────────────────────────☆
  Dintern (.Net newbie) 于 (Mon Mar 12 19:23:16 2007) 提到:

Did you enable the annoymous access? What error code did you get
when you try to access it?

【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: did so, but it didn't help





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Mon Mar 12 21:44:34 2007) 提到:

yes,

error message
The server threw an exception. (Exception from HRESULT: 0x80010105 (RPC_E_
SERVERFAULT)) Please contact web administrator immediately...

it has be working well all along until today this happened, the only thing I
've done is downloaded the y2k7 patch and installed it the day before
yesterday

【 在 Dintern (.Net newbie) 的大作中提到: 】
: Did you enable the annoymous access? What error code did you get
: when you try to access it?





☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Mon Mar 12 22:00:27 2007) 提到:

Does the asp.net app call any unmanaged dll/com object?
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: yes,
: error message
: The server threw an exception. (Exception from HRESULT: 0x80010105 (RPC_E_
: SERVERFAULT)) Please contact web administrator immediately...
: it has be working well all along until today this happened, the only thing
I
: 've done is downloaded the y2k7 patch and installed it the day before
: yesterday





☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Tue Mar 13 08:23:50 2007) 提到:

It does,
the problem is, it had been working well until I downloaded and installed
the stupid MS y2k3 patch

【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: Does the asp.net app call any unmanaged dll/com object?
:  I





☆─────────────────────────────────────☆
  swap (白云飘飘) 于 (Tue Mar 13 10:24:51 2007) 提到:

The problem is .Net Framwork. What you should do is uninstall .net Framework
1.1 (I take u are using 1.1, not 1.0) and hot fix. Install IIS (actually I
found this problem won't happen if you are using XP edition that comes with
IIS, like professional, since the IIS is pre-installed before .Net Framework
). Then install .net framework. Although there are people on the internet
suggesting just register .Net framework, it didn't work for me. I found
uninstall and reinstall was the only way.  Good luck.

【 在 isup (No) 的大作中提到: 】
: 发信人: isup (No), 信区: Windows
: 标  题: can not run ASP by IIS 5.1 in WIN XP
: 发信站: BBS 未名空间站 (Mon Mar 12 01:56:00 2007)
: HTML page is Ok, but APS page does not work.
: re-install IIS5.1 several times, no help.
: Anyone knows it?





☆─────────────────────────────────────☆
  cogt (苦荆茶) 于 (Tue Mar 13 10:26:40 2007) 提到:

usaully your approach is the best solution..
【 在 swap (白云飘飘) 的大作中提到: 】
: The problem is .Net Framwork. What you should do is uninstall .net
Framework
:  1.1 (I take u are using 1.1, not 1.0) and hot fix. Install IIS (actually
I
: found this problem won't happen if you are using XP edition that comes
with
: IIS, like professional, since the IIS is pre-installed before .Net
Framework
: ). Then install .net framework. Although there are people on the internet
: suggesting just register .Net framework, it didn't work for me. I found
: uninstall and reinstall was the only way.  Good luck.





☆─────────────────────────────────────☆
  kongzi (鸡龟骨滚羹) 于 (Tue Mar 13 14:21:17 2007) 提到:

It looks like a security problem.
Give full trust to it temporarily and see what happens.
【 在 Oldmanc (oldmanc) 的大作中提到: 】
: It does,
: the problem is, it had been working well until I downloaded and installed
: the stupid MS y2k3 patch





☆─────────────────────────────────────☆
  yiyayiyayo (Mera naam Itiaan hai) 于 (Tue Mar 13 21:44:03 2007) 提到:

OK, I've read a little bit of this thread.

We had the same problem last summer, when we installed .net 2.0.  Our web
application was written years ago in classic asp (which is lousy, and I have
to comb through it once in a while to debug problems, pain in the butt).

All of a sudden, all asp pages stopped working, but aspx pages worked fine.

My colleague John Doe spent a few days shooting this problem, and finally
solved the problem by following this technical article:

http://support.microsoft.com/kb/812614/

Here is his email which he sent to our team after the trouble was resolved.
I hope that this will be helpful to you.

Subject: ASP now works on MARIANA
John Doe <[email protected]> Mon, Jun 5, 2006 at 10:35 AM
To: DS-SUPPORT <[email protected]>
Cc: "Zhang, San, Jr" <[email protected]>

I was rechecking the permissions and they all made sense according
to a Microsoft bulletin (http://support.microsoft.com/kb/812614/),
except that the bulletin does not mention that the users
IUSR_MARIANA and IWAM_MARIANA need to be in the Users group. 
I just added them and it now works.

San:  Does adding these two users to the Users group add a security hole? 
If it does, I can go through to the directories that require it and add the
2 Users accounts manually.  Let me know.

John
---

※ 修改:·yiyayiyayo 於 Mar 13 21:47:14 2007 修改本文·[FROM: 128.174.]
※ 来源:·BBS 未名空间站 http://mitbbs.com·[FROM: 128.174.]


☆─────────────────────────────────────☆
  Oldmanc (oldmanc) 于 (Wed Mar 14 13:04:11 2007) 提到:

Thank all of you guys. I moved the website to a temporary server and it
worked , without knowing why. Why MS has to work out such a large chaotic
swarm of little gadgets? driving me crazy


☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Wed Mar 14 23:47:55 2007) 提到:

Ok, Here is my story. Mine is ASP, not ASPX.

I checked the computer following kongzi's suggestion below. The mapping is
there.

How can I make it sure no isapi filer which blocks the asp extension?

【 在 kongzi (鸡龟骨滚羹) 的大作中提到: 】
: No.
: Open IIS Manager,expand local computer, click on your website,right click,
: choose property,click "Home Directory",click configuration,if asp mapping
is
:  not correctly set, map it to C:\WINDOWS\system32\inetsrv\asp.dll.
: Make sure you don't have any isapi filter that block the asp extension
like
: urlscan
: Control
: Microsoft





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Wed Mar 14 23:51:56 2007) 提到:

My problem is ASP, not ASPX.

Thanks! I tried swap's suggestion below. No help either.

【 在 swap (白云飘飘) 的大作中提到: 】
: The problem is .Net Framwork. What you should do is uninstall .net
Framework
:  1.1 (I take u are using 1.1, not 1.0) and hot fix. Install IIS (actually
I
: found this problem won't happen if you are using XP edition that comes
with
: IIS, like professional, since the IIS is pre-installed before .Net
Framework
: ). Then install .net framework. Although there are people on the internet
: suggesting just register .Net framework, it didn't work for me. I found
: uninstall and reinstall was the only way.  Good luck.





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Thu Mar 15 00:04:22 2007) 提到:

Thanks. My problem is ASP with IIS5.1. Anyway, I will try the sugestion this
weekend.

【 在 yiyayiyayo (Mera naam Itiaan hai) 的大作中提到: 】
: OK, I've read a little bit of this thread.
: We had the same problem last summer, when we installed .net 2.0.  Our web
: application was written years ago in classic asp (which is lousy, and I
have
:  to comb through it once in a while to debug problems, pain in the butt).
: All of a sudden, all asp pages stopped working, but aspx pages worked fine.
: My colleague John Doe spent a few days shooting this problem, and finally
: solved the problem by following this technical article:
: http://support.microsoft.com/kb/812614/
: Here is his email which he sent to our team after the trouble was resolved
.
:  I hope that this will be helpful to you.
: ...................





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Thu Mar 15 00:14:05 2007) 提到:

One question to this post.

"All of a sudden, all asp pages stopped working,..."

Did you find the reason that "suddenly not work"? Did somebody remove users
IUSR_MARIANA and IWAM_MARIANA from users group?


【 在 yiyayiyayo (Mera naam Itiaan hai) 的大作中提到: 】
: OK, I've read a little bit of this thread.
: We had the same problem last summer, when we installed .net 2.0.  Our web
: application was written years ago in classic asp (which is lousy, and I
have
:  to comb through it once in a while to debug problems, pain in the butt).
: All of a sudden, all asp pages stopped working, but aspx pages worked fine.
: My colleague John Doe spent a few days shooting this problem, and finally
: solved the problem by following this technical article:
: http://support.microsoft.com/kb/812614/
: Here is his email which he sent to our team after the trouble was resolved
.
:  I hope that this will be helpful to you.
: ...................





☆─────────────────────────────────────☆
  isup (No) 于 (Fri Mar 16 14:57:16 2007) 提到:

Here is what I did, but it does not work.

I Go to "Groups", then double click "Users", click "Add", Nothing in upper
box. I can't find "IUSER_xxx" and "IWAM_xxx" in the upper box,

Click "advance" add "IUSER_xxx" and "IWAM_xxx" to there.
But I restar computer. ASP don't work.

this win xp professional with IIS 5.1.


【 在 yiyayiyayo (Mera naam Itiaan hai) 的大作中提到: 】
: OK, I've read a little bit of this thread.
: We had the same problem last summer, when we installed .net 2.0.  Our web
: application was written years ago in classic asp (which is lousy, and I
have
:  to comb through it once in a while to debug problems, pain in the butt).
: All of a sudden, all asp pages stopped working, but aspx pages worked fine.
: My colleague John Doe spent a few days shooting this problem, and finally
: solved the problem by following this technical article:
: http://support.microsoft.com/kb/812614/
: Here is his email which he sent to our team after the trouble was resolved
.
:  I hope that this will be helpful to you.
: ...................





☆─────────────────────────────────────☆
  yiyayiyayo (Mera naam Itiaan hai) 于 (Sun Mar 18 17:44:32 2007) 提到:

I don't know about that.  I guess those were not there from the beginning.


【 在 isup (No) 的大作中提到: 】
: One question to this post.
: "All of a sudden, all asp pages stopped working,..."
: Did you find the reason that "suddenly not work"? Did somebody remove
users
: IUSR_MARIANA and IWAM_MARIANA from users group?
: have
: .





[返回]
赞助链接
未名交友
将您的链接放在这儿
 

Site Map - Contact Us - Terms and Conditions - Privacy Policy

版权所有,未名空间(mitbbs.com),since 1996